lunes, 11 de mayo de 2009

Videoconferència a la URV

El passat dimarts 5 de Maig, els estudiants de l'assignatura "Informàtica aplicada a l'educació", vam assistir en directe a una videoconferència amb una universitat les Illes Balears.
Primer de tot un tècnic especialitzat, ens va estar explicant el funcionament de les càmeres, de les pantalles i del lloc de comandament. També es va estar comentant la senyal que es rep i a quina velocitat viatja la imatge i el so.
L'aula estava composta per dues càmeres una davant de la classe i una altra al fons. També constava d'una pantalla de plasma al fons de la classe i una pantalla que li sortia la imatge per un projector.
Les dues càmeres es podien moure en moltes direccions, ja sigui cap als dos costats i amunt i avall. També tenien zoom per poder apropar i allunyar la imatge.
Desprès d'aquest a breu introducció, vam iniciar la videoconferència amb un professor. La imatge era molt neta i el so era molt bo, encara que de vegades es congelava la imatge per pocs segons. Ens va ensenyar com funcionava els seus comandaments i tenia una pantalla tàctil on podia controlar-ho tot. I ens va mostrar la seva aula.
Desprès de parlar una estona, li vam preguntar si en tenien alguna aula més amb aquests accessoris i ens va respondre que contaven amb 9 aules més dotades de la mateixa tecnologia que la nostra.
Finalment, ens vam despedir.
Els avanatges que té la videoconferència, són que hi ha molta qualitat de servei, de so i d'imatge. També es pot interaccionar amb el que está lluny, el receptor, i nosaltres.
Però els inconvenients són que hi ha un únic protocol i un sistema tancat.
Per acabar, cal destacar que l'aula de videoconferències de la URV, contava també amb una pissarra tàctil interactiva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario